^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Tájékoztatás

2020.november 18.-tól a hazautazás, hazaszállítás valamint a csomagok küldése - fogadása kapcsán, a járványügyi helyzet alakulására tekintettel, méltányosságból sem tehető kivétellel az alábbiakról tájékoztatjuk a Tisztelt Hozzátartozókat, Törvényes Képviselőket:

Intézményünk az elmúlt hetekben, hónapokban sikeresen megküzdött a belső vírus-terjedéssel, s jelenleg is mindent megtesz Lakóink és Munkatársaink egészségének megóvása érdekében, igyekszünk ezért a lehető legkisebb esélyt adni az újrafertőződésnek, behurcolásnak, belső vírus-átadásnak.
Mivel jelenleg a legnagyobb és kontrollálhatatlan kockázatot a 'házon kívüli' kontaktálások, találkozások jelentik:

- kérjük, hogy a Karácsonyt közvetlenül megelőző időszakig Lakóinkat lehetőleg ne vigyék haza. Nyilvánvalóan kivételt képez, aki már most elviszi hozzátartozóját azzal, hogy csak az Ünnepek után kívánja visszahozni.

- a karácsonyi hazavitel kapcsán (de valamennyi otthon tartózkodást ideértve) a visszatérés tervezésekor vegyék figyelembe, hogy az Intézménybe visszajönni kizárólag két negatív PCR lelet birtokában lehet. A szűréshez szükséges (háziorvosi) beutalót e-mail-ben - kérés esetén - megküldjük.

- Az Otthonból lakót hazavinni, valamint oda visszahozni kizárólag a nappalos műszak munkaidejében (07,00 - 19,00 óráig) lehetséges, 19,00 óra után a visszahozatalra nincs lehetőség tekintettel az éjszakás műszak ellátási feladataira.

- Lakók hazaszállítását illetve az otthon-tartózkodást követő visszaszállítását Intézményünk nem tudja vállalni, rendkívüli esetben sem áll módunkban intézményi gépjárművet biztosítani.

- 2020. november 23.-tól csomagot csak postai úton fogadunk, a személyes átadás nem lehetséges. Kérjük, hogy a küldött csomagban romlandó, házilag készített élelmiszer, valamint a hidegre érzékeny dolgok ne érkezzenek, mivel szabály szerint az érkező csomagokat 24 órán keresztül, szabad levegőn karanténozzuk.

Tordas, 2020. november 18.

Inotay György sk.
igazgató