^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Májusi krónika

A május a legszebb tavaszi hónap. Az elsejére virradó éjszaka állított májusfa a természet újjászületésének jelképe. Ügyes kezek nálunk is meglepték szeretteiket egy hatalmas májfával. Tájanként más-más szokás fűződik e jeles naphoz. Ez a nap a munka ünnepe is szerte a világon. A munka biztosítja megélhetésünket. Ünneplésének számos hagyománya van. A majálisnapot mi is vidáman, sporttal, dallal, kultúrával, kézművességgel, vásárral köszöntöttük.

Útjára kívántuk indítani és hagyománnyá tenni az integrált, nevezéses kézilabda bajnokságot, ezzel is kedvet ébresztve a rendszeres labdajátékhoz. Sok-sok lelkes és kitartó edzés előzte meg e napot, de megérte, mert nagy érdeklődés kísérte ezt a sikeres programot. Örömünkre Kökény Bea olimpikon és nevelő edzője, Hajnal József is megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.
Folytatódott az ”Együtt az egészségért” programunk, mely eddig is sok lakó és dolgozó számára bizonyult hasznosnak, élvezetesnek, remélt közösségformáló hatása is megmutatkozott. Minden nap tornáztunk fél órát egészségünkért, a reformkonyhában finom saláták készítését sajátíthattuk el és jókat falatozgathattunk. „Kerékpárral a munkahelyre!” akciónk során aki tehette, kerékpárral érkezett és távozott. Közvetlen lakókörnyezetünk figyelmét is felhívtuk a mozgalomra, lakók és dolgozók együtt kerekezgettünk a település utcáin.
Intézményünk a hagyományokhoz híven  ebben az évben már 6. alkalommal szervezte meg játékos délelőttjét a Szent László Völgye Kistérség óvodásainak „Játssz Te is velünk” elnevezéssel. Ezen rendezvényünk célja a vidám, együtt játszáson túl a gyermekek megismertetése a mássággal, fogyatékossággal élő emberekkel, intézményünk lakóival. Programunkon 97 kis óvodást fogadtunk nagy szeretettel lakóink nagy örömére.
Sajnos a fagyosszentek a meleg napok után nemcsak hűvöset, de rengeteg csapadékot is hoztak. A sok eső után viszont a hőségriadó szorított be bennünket az intézmény falai közé. Mi azonban kihasználtuk ezeket a napokat is, és szorgalmasan készítettük a Thália Színházban megrendezésre kerülő Dallal-Tánccal Egymásért® gálaműsorra szánt dekorációinkat.
Szivárvány zenekarunknak rengeteg fellépése volt már ebben a hónapban is. Budapesten a városligeti majálison, Tordason a gyermeknapon tették fergetegessé a hangulatot. Kápolnásnyéken a színkottás zenei táborban a Tricolor találkozón lelkiismeretesen készültek a júniusi gálaműsorukra.

Pál Regina
szabadidő szervező