^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

"Csak" második, de hogyan!

Már az elindulás sem volt egyszerű. A kerékpárok felpakolásánál kiderült, P. István kerékpárja defektes. Idő nem volt a javításra, gyerünk kölcsönkérni!
Így indultunk pénteken reggel Almamellékre, egy olyan versenyre, mely „sorsdöntő”. Országos Kerékpárverseny és Válogató a 2011. évi Athéni Világjátékokra!
A helyszínen kánikula fogadott bennünket, és kettő defektes kerékpár. Szerencsére vagy nem, ez a szigetvári csapatból döntött le a lábáról sportolókat.

 

 

A technikai értekezlet után elkezdődött a divizionálás. A mieink jó időket „futva”, az elsők között végeztek. A rövid pihenő alatt kiderült P. István nem lát, szeme duplájára dagadt, folyt a könnye, köhögött, prüszkölt. Az egészségügyi szolgálat megállapította, allergiás! Gyorsan szemcseppet, kenőcsöt, vagy valamit… Köszönet a szigetvári főnővér azonnali segítségének, István tudta folytatni a versenyt.
Csőstől jön a baj, szokták mondani. A következő versenyszámnál nagy durranás, H. Tibor biciklijének kereke kidurrant. Nincs másik, mi lesz most? Megint a Szigetváriak siettek a segítségünkre. Az első kerék csereberéjével (ketten egy kerékkel), mindenki be tudta fejezni a versenyt.
A két nap sok defekttel, a fedetlen helyeken leégéssel és jó eredménnyel zárult.
Harczos Tibor 4 ezüstérmet (2. hely), Abonyi József 2 ezüstérmet (2. hely), Péchy István 1 aranyérmet és V. helyezést ért el!

Gratulálunk és reménykedünk, hogy jövőre valaki közülük utazhat Görögországba.

Mocsonoki Károlyné
TEMPO TORDAS SE