^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Márciusi Krónika

A Polgári védelem világnapján megtekintettünk egy vándorkiállítást a művelődési házban. Az installációk hasznosak voltak mindenki számára , hiszen a bűnmegelőzés majd minden területe képviseltette magát. A tárlat célja az volt, hogy részben a sértetti, részben az elkövetői oldal felől elemezve tájékoztassa az érdeklődőket, az őket leginkább érintő bűncselekményekről. A tablókon láthattuk a rablás, lopás megelőzésének lehetőségeit, az erőszakos bűncselekmények, kábítószerek veszélyeit, a vandalizmus hatásait.

Zoltán napon közel száz éve ünnepelik a férfiak a lányokat, asszonyokat. E napon kis műsorral, virággal kedveskedtek és tiszteltek meg bennünket intézményünk férfi dolgozói.
Márciust a forradalom hónapjaként is emlegetjük. Büszkén emlékeztünk meg a dicsőséges küzdelemről 15-én a nemzeti ünnepünkön, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapján. Kokárdát tűztünk ruhánkra, s megkoszorúztuk a művelődési ház előtt Petőfi Sándor szobrát.
A Martonvásári Zenés Esték keretében a Brunszvik-kastély előadótermében lakóink felejthetetlen komolyzenei élményekhez juthattak. A két tehetséges fiatal művészt, Váray-Major Zsófiát (zongora) és Várai Pétert (cselló) nagy áhítattal figyeltük.
A Színházi Világnapon, egy Londonba tartó luxushajó fedélzetén történt félreértéseket, mókás szerelmi történeteket kellett kibogozniuk a Magyar Színház:Mi jöhet még? című előadására ellátogatott lakóinknak. Nagy örömmel ismerték fel többek között Béres Ilonát, Szulák Andreát, Bodrogi Gyulát.
A hosszú téli sötét délutánok és esték után nem csoda, ha a szabadba kívánkoztunk már. Megalapítottuk Bakancsos Klubunkat. Első utunk az Alcsúti Arborétumba vezetett, ahol gyönyörű látványban volt részünk. Az  Arborétum több mint két hektáron elterülő egybefüggő mediterrán hóvirágmezeje, hét hóvirágfaj huszonnégy változata fogadott bennünket.
Fél óra az egészségünkért nem sok, ezért hát hetente kétszer „Mozgással a túlsúly ellen”-zenés, tornás foglalkozásokon vettek részt lakóink, hiszen sokat hallották már tőlünk Edward Stanley mondását: „Akik azt hiszik, hogy nem érnek rá a testedzésre, azok előbb-utóbb kénytelenek lesznek időt szakítani a betegségre.

 Pál Regina
szabadidő szervező