^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Belehúztunk...

Az új esztendő új feladatokat, új célokat tűzött ki az együttes számára. Január végére majdnem a teljes évi programunk kialakult. Az előző évekhez hasonlóan sok meghívásnak tehetünk majd eleget.
Természetesen sok-sok munkával készülünk a jövőbeni programokra és előadásokra. Első nagy megmérettetésünk a Dallal-Tánccal Egymásért ® gálaműsor, 2010. június 25-én lesz a budapesti Thália Színházban, neves előadók közreműködésével.
Pár nevet elsorolnék, akik a műsorban majd fellépnek: Jóban Rosszban sorozat színészei, Janza Kata, R-port együttes, Digitál együttes Horváth Tamással, Bakács Tibor (Settenkedő), Tóth Olivér, Brózik Klára, St. Martin. Az egész műsort Pesty-Nagy Kati a kecskeméti színház rendezője fémjelzi.

Még a műsorban részt vállalnak Freestyle zenekar Kislétáról, Hully-Gully tánccsoport Regölyből, a zsirai Komédiás Integrált Színház, a kéthelyi Szélvihar művészeti csoport, és természetesen a „mi” együttesünk a Szivárvány.
Érdekesség, hogy az együttes erre a műsorra két új ember képességeit próbálja meg kibontakoztatni, Sárfi Mária és Lakatos Géza személyében. Már keményen folynak a próbák és kialakulóban van a műsorszám váza.
Február 22-től stúdióba vonul az együttesünk, szeretnénk egy új lemezzel megörvendeztetni a zenénket hallgatókat, közben egy video clipp elkészítésén is tevékenykedünk. Novemberben lesz egy nemzetközi dalfesztivál Hollandiában, melyre egy clipp elkészítése révén lehet jelentkezni, ezen a versenyen szeretnénk külföldön bemutatni a zenekar új „hangját” Lakatos Gézát.
A két legfontosabb fellépésünk mellett számos meghívást kaptunk. Ötödik alkalommal vehetünk részt rengeteg látogató előtt zajló utcafesztiválokon, Zamárdiban július 23-26-ig, Hévízen augusztus 5-9-ig, először Zalakaroson július 2-5-ig. Van még egy meghívásunk Erdélybe, Gyergyóremetére július 9-12-ig. az említett bemutatkozások mellett meghívást kaptunk még május 1-ére Budapestre a felvonulási térre, ígéretünk van a Veszprémi Nemzetközi Utcafesztiválra, Bp. Szigetfesztiválra, de esélyünk van a Franciaországbeli Handi-blues fesztiválra. Ezek a meghívások tárgyalás alatt állnak. Kisebb fellépések is vannak a zenekar idei naptárában. Igyekszünk megfelelni a követelményeknek és ezért mindent megteszünk.
A Generál együttes egy szövegével zárom beszámolómat „Húzd meg jobban, menjen a munka, aki itt van, mindenki húzza”!


Jodes