^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Csak "malacunk volt"?

Nem csak ennyiről van szó, ennél többről! Vidáman, a gondokat magunk mögött hagyva, egy vállalkozó szellemű csapat vállalkozott arra, hogy elbúcsúztassa a 2008-as évet, ami az értelmi fogyatékosok otthonában élők és dolgozók számára gazdag és szép jubileumi év volt.
A gazdasági válsággal mit sem törődve kergették a szerencsét és hittek abban, hogy megtalálják, közkinccsé teszik. Ebben Bartokos Tamás színművész, az otthon régi támogatója és csapata segített. A Sándor huszárok kíséretében vidám, rejtélyes esti túrára indultak/indultunk, merthogy a csapatnak a része voltunk mi is.

Az elkövetkezendő 50 év szerencséjét egy alig 10 kg-os kismalaccal próbáltuk megalapozni. A túrán részt vett, végig kísérte utunkat, jóllakott, ruhát kapott, hogy ne fázzék, és vidáman visította végig a szerencsés 2009-es évbe vezető utat, mely akadályokon és próbatételen keresztül vitt.
Köszönjük a fogadó családoknak (Varga Károly és családja – Somogyi B. utca, Bradák György és családja – Szabadság út, Czigány Zoltánné és családja - Szabadság út, Papp Éva és családja – Hangyasor) a vendéglátást, a megfogalmazott kérdéseket, melyek a következő állomásokra vezettek bennünket. A nem mindennapi feladványok megoldóinak külön köszönetünket fejeztük ki. Megcsodálhattuk Juhász Csaba polgármester úr és munkatársai „Szentivánéji álom” előadás részletét retro stílusban, az iskolások nagyszerű dalszövegírását és annak előadását Somfai Sándorné igazgató helyettessel az élen.
Köszönjük Tordas község lakóinak az érdeklődését, akik felhőtlen vidámsággal és odaadással kísérték a szerencsét kergető felvonulókat.
A kirándulás a Gesztenyés úti otthon belső udvarán ért véget, ahol forró gulyásleves melegítette fel a kihűlt orrú és végtagú résztvevőket. A hatalmas tábortűz mellett nótázó tömeg az együvé tartozást jelentette meg.
Valóban felemelő élmény volt az együttlét, a jókedv, a jó ügyért való közös tenni akarás.
Az otthon szerencséjét meghozó kismalacot László Mária vitte haza, mint élő tombolatárgyat, vállalva azt, hogy neveli, óvja, védi és dönt a további sorsáról.
A rendezvényt gyönyörű fényeket szóró tűzijáték zárta, mely megalapozta a vidám Óév búcsúztatót, a Szilvesztert és további közeledést a Tordason élő valamennyi ember között.

Sikerekben gazdag, szeretetteljes, egymást tisztelő és elfogadó Új Esztendőt kívánunk minden kedves tordasi lakosnak!

Az Otthon lakói és dolgozó nevében

                                                                       Mezeiné Sánta Klára
                                                                       Eisenbacher Imréné