^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

"Jövöt nekik is" Alapítvány

„JÖVŐT NEKIK IS” ALAPÍTVÁNY
Székhelye: 2463 Tordas Gesztenyés út 1.
Adószám: 18481594-1-07
Számlaszám: B3 Takarék 57800105-10000018
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.jovotnekikis.hu
Tel.: +36 30 4665694
                                


A „Jövőt Nekik is” Alapítvány 1993 óta támogatja a tordasi Értelmi Fogyatékosok Otthonában élő értelmi fogyatékos, több esetben súlyosan, halmozottan sérült embereket. Sokoldalú segítséget igyekszik nyújtani a nagy létszámú intézménybe kényszerülő sérült emberek életminőségének emeléséhez, a többszörösen hátrányos helyzet ellensúlyozásához. Célja az értelmi fogyatékos személyek életminőségének javítása: sport-, kulturális, szabadidős, foglalkoztatási tevékenységük segítése.

 Fontos, hogy az értelmi és halmozottan fogyatékos emberek részt vehessenek a társadalmi élet minden területén, semmi ne akadályozza őket abban, hogy életük ritmusa hasonló legyen a környezetükéhez, tanulhassanak, dolgozhassanak, a képességeik fejlesztéséhez megkapjanak minden segítséget.
Az alapítvány vagyona adományokból, pályázati támogatásokból tevődik össze. Közhasznú szervezetként jogosult az állampolgárok 1%-os adófelajánlására, a   befolyt összeget  hagyományosan a tordasi otthonban élők  üdülési, szabadidős, sport  programjai támogatására, a sérült emberekből álló művészeti csoportok kulturális fesztiválokon való részvételére fordítja.  Minden támogatást az értelmileg akadályozott emberek érdekében használ fel, akiknek továbbra is nagy szükségük van a társadalom támogatására, a társadalmi befogadó készség erősödésére, az emberi segítségnyújtásra ahhoz, hogy a törvényben deklarált jogukkal, az esélyegyenlőséggel a mindennapokban élni tudjanak.

Sokoldalúan segíti a tordasi  Otthon lakóinak esélyegyenlőségének, társadalmi integrációjának megvalósulását. Kiemelt segítséget nyújt a szabadidő élményteli eltöltéséhez, az intézeti élet zártságát oldó programok megvalósulásához, a személyiség, az egyéni életminőség kitejesedéséhez, a segítő szakmai háttér fejlődéséhez.

Az Otthon  munkatársaival  közösen népszerűsíti és koordinálja az értelmi fogyatékosokat segítő önkéntes tevékenységeket.

Tevékenységét 5 fős kuratórium vezetésével, közhasznú céljainak megfelelően végzi.

 

Alapítók:
Eisenbacher Gézáné
Boros Ferencné
Dr. Rákosiné Molnár Anna
Hamar Krisztina
A kuratórium:
Gali Rita - elnök
Berta Andrea
Czibere Zsolt
Horváth Erika
Varga Andrea Csilla