^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Augusztusi krónika

Van egy különleges park Tabajdon ahol mezítláb lehet sétálni a kellemes árnyékot nyújtó fák között egy patak mellett. De miért éppen mezítláb? Ebben a parkban kialakítottak egy útvonalat, ahol 21 fajta járófelületen kápráztathatjuk el vagy dolgoztathatjuk meg talpizmainkat.

 

 

Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, másutt süppedős tőzegben hagyhatjuk ott lábunk nyomát, vagy ha kedvünk van bebátorkodhatunk a patakba is, érzékelhetünk itt a hűvöset a vagy éppen a téglaburkolat melegségét. És, hogy nem szoktunk járni kukorica csutkán vagy fenyőtobozon? De lehet! Merészebb lakóink, dolgozóink kipróbálták, s nagyon tetszett.
Államalapító királyunk, Szent István emlékére ünnepséget, vidám hangulatú falunapot szerveztek Tordas településen, melyen nagy számban vettünk részt tolókocsis és mozogni tudó lakóinkkal. Este látványos tűzijátékban gyönyörködhettünk. Az istentiszteleten megemlékeztünk arról is , hogy ez a nap az új kenyér ünnepe is. A földművelő ember ilyenkor látja egész évi munkájának eredményét és fáradozásának gyümölcsét.        Drámaszakkörös lakóink idén Szigligeten fejlesztették tudásukat a színjátszók táborában. Esténként latin zenétől harsogott foglalkoztató termünk, a cha-cha-cha, a szamba, a keringő lépéseit gyakoroltuk a szeptemberre meghirdetett táncversenyre.

Pál Regina szabadidő szervező