^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Gánti nyaralás

Hónapok óta készültünk az idei év első Gánton töltendő nyaralására, majd elérkezett június 18-a és ebéd után elindultunk a Fecskepalotába.
Az időjárás sajnos nem kedvezett ennek az egy hétnek. Az első két napban  kánikulai hőség volt, majd öt napig folyamatos eső kísért minket. A természet most sem hazudtolta meg önmagát, így is csodálatos pillanatoknak lehettünk tanúi napsütésben, esőben és eső utáni percekben.
A Fecskepalota által nyújtott programok kellemes, aktív pihenést biztosítottak számunkra. Különleges élmény volt a pákozdi kirándulás az Arborétumba, amit figyelemmel, érdeklődéssel követtek. A gyógytornász által kínált lazító torna, ügyességi játékok felfrissítették a testet-lelket. Az érdeklődés, kíváncsiság, aktivitás második alkalommal sem hagyott alább, s örömmel követték a mozgás folyamatát.  A lovaskocsis kirándulást  az utolsó napra voltunk kénytelenek elrakni, mert az égi áldás nem engedte az eredetileg tervezett időpont megvalósítását. Az élmény befogadására nyitottak voltunk és több síkon érkezett. Olyan helyeket ismerhettünk meg, ahol még az eddigi években egyszer sem jártunk – láttunk. A gyönyörű tájkép mindig lenyűgöz mindenkit.


Kihívást a gasztronómiai élményekben találtuk meg.  Piroska néni isteni süteményei, ízletes főztjei állandó jóllakottságot biztosítottak a nyaralók számára. Ez mellett a mindennapos nassolás kihagyhatatlan program volt az esős délutánokra, főleg amikor saját maguk készíthették az édes falatkákat.

Néha megtörtük az örömforrás ezen útját és más-más lehetőséget kerestünk, kínáltunk helyette. A kirándulások a közeli bányába - bányamúzeumba mindig kellemes sétát eredményeztek. A hét elején meghirdetett ügyességi játék, a „legek” versenye és a kreatív tevékenységek forgalmassá tették az üres tereket. Látogatóink is voltak a bőven, otthonról hoztak melegséget a lelkünknek.  


Az egy hét gyorsan elment, elérkezett az utolsó este. Melegben, napsütésben kezdtünk készülni a vacsorára, finom - kellemes illattal elárasztva a környéket. A jókedv, kacagás, tánc megalapozta az alkonyatot, és volt aki sírva búcsúztatta a tegnapot.


Felejthetetlen volt számunkra ez a hét, hiszen egyes súlyosan sérült ellátottunk olyan képességeire derült fény,melyet csak ilyen meghitt, kis közösségben tapasztalhattunk meg. Sok élménnyel lettünk gazdagabbak ez idő alatt , az élmény feledtette a fizikai terheket,érzelmi feltöltődést nyújtott.


Tordas 2009.07.07

Vargáné Kadlecsik Georgina
táborvezető