^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Újra Együtt...

Integrált Zenei tábor
Kápolnásnyék, 2oo9. május 18-23.

Az idén második alkalommal szerveztük meg a tábort intézményünk a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona, A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület segítő közreműködésével, valamint a „Jövőt nekik is” Alapítvány és a Hotel Holdfény támogatásával.
A résztvevők az előző évben alakult Tricolor együttes tagjai, három intézmény zenekara, a regölyi Keyboard Music Color Band, a kislétai Freestyle Zenekar és a Tordasi Szivárvány Együttes. A tartalmas, egy hetes együttlét létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, mint az áprilisban Százhalombattán megrendezett Dallal-Tánccal Egymásért gálaműsor, melynek nyitó- és záró képét a Tricolor előadása biztosította nagy sikerrel.

Ebben az évben is olyan szakmai feladatot tűztünk ki célként, mely a résztvevők zenei fejlődését hivatott szolgálni. Az elsajátítandó anyag az előzőekhez képest nagyobb kihívás elé állította a zenészeket. A ritmikai feladatok teljesen újszerűek voltak, a triolás, illetve keringő tempó még eddig nem gyakorolt, ismeretlen volt, eddig még nem alkalmaztuk a tanult dalok előadásában. A kezdeti nehézségek után a végtelennek tűnő gyakorlás meghozta a várt eredményt. A hangzás világa is letisztultabb lett. Új harmóniák-akkordok elsajátításával elértük, hogy a kisegítő akkordokat már az eredeti akkordokkal válthattuk fel.
A közös munka, a személyes példamutatás hatékonyabbá tette az egyéni zenei fejlődést.
Tavaly a Képzelt riport egy amerikai popfesztivál dalai közül tanultunk, az idén ismét  zenés színpadi műből, a Grease dalaiból választottunk és tanultunk meg három számot. A musicelek  nehézségüknél fogva biztosítják számunkra a zenei fejlődést, valamint betekintést engednek, ízelítőt nyújtanak a zenei kultúra színes palettájába. A jövő évi zenei táborra ismét e műfaj dalaiból válogatunk, terveink szerint a Hotel Menthol-ból tanulunk, mazsolázunk.
Reményeink szerint a Tricolor 2009. július 8-án Debrecenben a már bővült repertoárral szórakoztathatja az érdeklődőket.
Újra Együtt, mindenkit szeretettel várunk!

Provoda József és Mayer Katalin