^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

A magyar rendőrség napja

1992 óta április 24-e Szent György ünnepe a magyar rendőrség napja. Ezen a napon kapnak érdemeik elismeréseként jutalmat, kitüntetést ennek a szakmának jeles képviselői.

 

 

Szent György kis-ázsiai keresztény katona és vértanú. A katonák, a lovagok, fegyverkovácsok, lovas katonák, vándorlegények, s utóbb a cserkészek és földművelők védőszentje. Mi április 23-án délután kresz-vetélkedővel népszerűsítettük a felelősségteljes kerékpáros közlekedést. Ezt két lakónk Harczos Tibor és Pécsi István saját kerékpárjaik műszaki felszereltségének szemléltetésével tették igazán interaktívvá. Mindemellett a gyalogos közlekedés írott és íratlan szabályait is áttekintettük kvízjátékunkban. A jól válaszoló lakóink jutalmat kaptak, ami parázs hangulatú vetélkedést eredményezett.
Kora este vendégünk volt Pallagh József főtörzszászlós a martonvásári rendőrőrsről. Vele egy színes, játékos „kérdezz-felelek” vetélkedő keretén belül idéztük meg a képernyőn, könyvekben megismert híres nyomózókat, nyomózókutyákat.

 

 

A főtörzszászlós az életből merített történeteken és lakóink kérdéseire adott válaszaiban ismertette meg az érdeklődőkkel szerteágazó munkájukat melyet földön-vízen-levegőben egyaránt végeznek. Nagyon tetszett a résztvevőknek, hogy kézbe vehették azokat az eszközöket, amelyek a bűnüldözés során segítik a rendőrök munkáját. Ilyenek: a bilincs, gumibot, golyóálló-, fényvisszaverőmellény, védőpajzs, stb.
Búcsúzóul piros-kék fények és szirénázás lengte be az otthonunk melletti csendes gesztenyesort.