^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Fogódzkodók az életben

A vonat megállt, a fejemet az ablakhoz nyomva kitekintettem az egyik állomáson. A szememet egy kisgyerekre vetettem, aki apja kezét markolta, miközben tátott szájjal nézte a nagy vasparipát. Abban a pillanatban nekem is ökölbe szorult a kezem, jól jött volna egy kézfogás. Egyedül egy kocsiban, csak hiány, nincstelenség és magány. A magány abban az értelemben, hogy nem volt, aki mellém üljön és a pillantásával tudassa, nem vagyok egyedül a világban.

Akik a Dallal-Tánccal Egymásért® százhalombattai rendezvényen részt vettek, nem voltak egyedül, miután 200 főnél többen (a terem befogadóképessége miatt sokan kirekedve) megtisztelték a rendezvényt. Jelképesen is, de fogták valamennyi szereplő kezét és sok-sok tapssal viszonozták az emberfeletti teljesítményeket.
A TRICOLOR zenekar (a tordasi, regölyi és kislétai otthonok zenekari tagjaiból alakult formáció) Valaki mondja meg című dala csak költői kérdés volt, mert az élet ezen a napon mindenki számára élhető életnek bizonyult. Sikerült pár órára biztosan elfelejteni a mindennapok küzdelmeit és nehézségeit.
Freestyle Zenekar harmadik számára, a Mit remélsz című dalra a válasz egyértelművé vált.
A fogódzkodót valamennyien, nézők, szereplők, rendezők együtt adták. A Ringasd el magad című dalnál már csak az volt az érdekes, hogy tavasz van. A nap kisüt, a fák reményt és életet sugallva kibontakoznak, a kisgyermek apja kezét fogva készül arra, hogy felnőtté váljon, én pedig ülök a vonaton és lassan, közös erővel elérem, elérjük célunkat a fogyatékos ember társadalmi elfogadását, befogadását.
Nem egyedül, hanem több száz ember támogatása és a tordasi kollektíva lelkes hozzáállása mellett.

Köszönöm a szervezők, munkatársaim áldozatos munkáját és a támogatók erkölcsi és anyagi elismerését.

2010. május 14. Dallal-Tánccal Egymásért® Budapest.

Találkozzunk újból!

         Mezeiné Sánta Klára
            intézményvezető