^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

„Bontsd ki magad!” fesztivál

Nagy szeretettel hívtak bennünket az IRMÁK Nonprofit Kft. Kraxner Alajos Speciális Foglalkoztató Otthon mentálos dolgozói Csobánkára, az immár hagyománnyá vált „ Bontsd ki magad” fesztiválra. Intézményük adottságaiból fakadóan és lovas hagyományaiknak köszönhetően a ló, a lovaglás volt a téma. A 2015. május 15-én megrendezésre kerülő programon mindenféle „lóság”-gal készültek, ezért a fesztivál szlogenje „Lóvá tesszük a világot” volt. A találkozóra a kiírásnak megfelelő témakörben kellett készülnünk, műfajilag kötetlen színpadi produkcióval.
A program bővelkedett érdekességekben. Többek között bemutatkozott  izgalmas előadásával a Szorgos Kezek Háza Gödről, a „Figyelj rám!” csoport Dunabogdányból. Csobánka Ligetszépe színjátszói „A rátóti csikótojás” magyar népmese bábfeldolgozásával, P.B.O.Szentgotthárd „ A fösvény legény házasodik” című pajzán népmesével szórakoztatták el a közönséget. Intézményünk ez alkalomra összeállt színjátszói, Aesopus: „A ló, a róka és az oroszlán” mesejátékával a harmadik helyezést érték el. A legsikeresebb előadás az Albertirsai Szociális Foglalkoztató Otthon „Lóvá tett mennyasszony” című komédiája volt.
A finom ebéd után lehetőségünk volt lovaglásra, a majorság megtekintésére, kézműves foglalkozásokon való részvételre.
Nagy meglepetésünkre egy volt ellátottunk, Kossovits Timi mutatkozott be zumba és hastánc produkciójával, melynek alapjait nálunk sajátította el.
Megható pillanatban is volt részünk, hisz egyik lakónk összefutott a Szentgotthárdi pszichiátrián élő ikertestvérével. Azt a boldogságot elég nehéz szavakkal kifejezni. Vidám hangulatban telt a nap, a laktató langalló megkóstolása után kora este indultunk haza.

Pál Regina