^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Belgiumban jártunk!

 

 

 

Közel egy évvel ezelőtt kaptuk a tájékoztatást, hogy az MSOSZ Országos Bizottsága Farsang Erikát, Korcsog Györgyit és engem jelölt az utazó csapatba. Nagy megtiszteltetés, hogy képviselhettük hazánkat nemzetközi versenyen.

2014 különleges év az életünkben. A folyamatos felkészülés és a hazai versenyek után elérkezett az utazás ideje.

A Speciális Nyári Európa Játékokat 2014. szeptember 09. és 20. között rendezték meg Antwerpenben. A magyar delegációt Ecaussinnes városa látta vendégül. A délelőtti edzések után városnézés, várlátogatás, kirándulás volt a program. Kellemes időben, jó társaságban gyorsan elrepült az idő.

 


 

 

A megnyitó ünnepségre 2014. szeptember 13-án kora délután Brüsszel városában került sor. A szervezők fergeteges műsorral köszöntötték az 58 ország képviselőit. A versenyeket 10 sportágban, 2000 fő versenyző, közel 1000 fő edző és felkészítő és 4000 fő önkéntes részvételével rendezték meg.

Az olimpiai faluban csodálatos napokat töltöttünk, kis csapatunk összekovácsolódott, sikeresen vettük az akadályokat.

Az asztalitenisz csapat ideje nagy részét az Antwerpen Expo területén töltötte. A sportolók divízionálása után megkezdődtek a versenyek és a döntők. Női párosunk hosszas küzdelem után megszerezte az ezüst érmet. Az egyesített férfi páros aranyérmes lett. Ezután következtek az egyéni versenyszámok. Mindkét férfi versenyzőnk megszerezte az aranyérmet. Farsang Erika bravúros győzelemmel aranyérmes, Korcsog Györgyi pedig ezüstérmes lett.

 


 

 

A versenyek elhúzódása és a napi 3 óra utazás mellett nagyon kevés idő jutott városnézésre.

A szervezők megtettek mindent annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat, finom ételeket, italokat fogyaszthattunk, esti programokon vehettünk részt.

Sportolóink lelkesen és tudásuk legjavát nyújtva szerepeltek Antwerpenben. Bízunk abban, hogy az elkövetkezendő években is lesz lehetőségünk arra, hogy részt vehessünk nemzetközi versenyeken.

 

 Mocsonoki Károlyné 

TEMPO TORDAS SE

elnök