^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Időutazás / Bontsd ki magad! második felvonás

Időutazás 2014 

Tavaly nyáron Dunabogdányba voltunk hivatalosak a Figyelj Rám Közhasznú Egyesület részéről a 'Bontsd Ki Magad' rendezvényre, amely egy vándorkupát indított útjára. Ezt a kupát annak rendje és módja szerint el is hoztuk Tordasra. A „Bontsd Ki Magad” második felvonása a már hagyományos Időutazás keretében valósítottuk meg, a választott kor pedig a török hódoltság lett, és hívásunkra sok távoli intézmény és szociális segítő alapítvány tagjai tettek eleget, hatalmas örömünkre.

 

Vendégeink voltak a Gödi Szorgos Kezek Házának Egyesülete, Dunabogdányból a Cserebogár színjátszó egyesület, a Szentgotthárdi Pszichiátriai Betegek Otthonának színjátszó csoportja, a Polgárdi-Tekerespuszta Integrált Szociális Intézmény társulata, a Zsirai Értelmi Fogyatékosok Intézetének peresznyei csapata, a Csobánkai Értelmi Fogyatékosok Otthonának Ligetszépe színjátszó csoportja, és nézőként a Ráday Gedeon utcai telephelyünk lakói.

 

Az udvaron a foglalkoztató segítői török sátrat emeltek, párnákkal és fátylakkal díszítve, lehetőség volt lovagolni, illetve lehetett kóstolót kapni helyben sütött kürtöskalácsból és kenyérlángosból, valamint diós-mogyorós kalácsból és gyógyteából.

 

Délelőtt 10 órakor intézményünk igazgatója nyitotta az eseményt, majd sorban mindegyik előadócsapat bemutatta tudását. Láthattunk török táncot, mesefeldolgozást színészi- és bábelőadással, sőt, saját maguk által megírt és megrendezett színművet is. A performanszok egészen délután egy óráig tartottak, majd vendégeinket ebédre invitáltuk az intézmény udvarának sarkában található kemence mellé egy tál gulyáslevesre. Az ebéd után megtartottuk az eredményhirdetést, ahol minden csoport kapott egy oklevelet, illetve a vándorkupát a csobánkaiak vihették haza.

A műsort a Karyah showtánc csoport bemutatója zárta.

 

A szikrázóan szép, napos időben, jó hangulatban múlattuk az időt, és mindenki vidáman hagyta el a török kort idéző díszleteket.

 

Jövőre tehát újra együtt, Csobánkán.

 

Cifka Miklós

szabadidő-szervező