^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Napjaink....

Napjaink....
Szabadidő szervezésA 2013-as évet is a már jól bevált szakkörök, állandó programok megszervezésével és éves programterv elkészítésével kezdtük. Lakóink munka után minden nap érdeklődve keresnek fel bennünket foglalkoztató termünkben, ahol tájékozódhatnak az aznapi programlehetőségről, heti rendszerességgel frissítjük az információt a faliújságon is.

Az évszakhoz, hagyományos ünnepeinkhez alkalmazkodva készítettük el otthonunk díszítését. A magyar kultúra napján felelevenítettük ismert verseinket, Rékasi Károly színművész közreműködésével Wass Albert-esten vettünk részt  Martonvásáron, a Beethoven Iskolában.

Az idei farsangi bulit a „Rómeó és Júlia” musical ihlette.
A szánkózás élménye sem maradt el a télen.
A 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165.évfordulóján az idén a hideg téli időjárás miatt múltidéző teaházban vehettek részt az érdeklődők.
A tavasz eljöttét nem tudtuk meggyorsítani a közösen elkészített szép színes virágok elkészültével sem. A márciusi húsvét sok hóval köszöntött ránk. A Tordasi Baptista Gyülekezet és az ONÉZIMUSZ Alapítvány a „Színes tojások titka” című bábelőadásával örvendeztetett meg bennünket, a tordasi katolikus templomban orgonazenét csodálhattak az érdeklődők. A kreatívabb kollégákkal és lakóinkkal elkészítettük első hónyulunkat is.

Nagyon sok új lakónk érkezett az év elején, nekik a beilleszkedésében segítettünk. A megismerkedés után mindenkinek érdeklődési köréhez, anyagi lehetőségeihez mérten ajánlottunk szórakozási és szabadidős tevékenységet.

Minden erőnkkel próbáljuk megakadályozni, hogy unalom és tétlenség alakuljon ki, nagyon fontos számunkra, hogy az értelmileg akadályozott emberek élete is mindig újabb impulzusokat kapjon.

 

Pál Regina
szabadidő szervező