^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Élményeink 2012.02.

Miért alszik a medve télen? Mi történik a halakkal a befagyott tóban? Miért lett Balázs püspök a torokfájás gyógyítója? Mi az a Balázs-áldás, balázsjárás? Meddig tart a farsang időszaka? Milyen ruhát öltenek magukra a mohácsi busójáráson a férfiak?
Egy hideg, borús téli napon ezekre, s hasonló érdekes kérdésekre kaphattak választ lakóink egy vidám hangulatú teaházban.


Nagy örömmel fogadtuk az idei első hóesést. Melegen felöltözve indultunk neki a hócsatának, a bátrabbak a szánkózás élményét is kipróbálhatták.


Ez az időszak a vidám népszokások, a farsangi és téltemető hagyományok hónapja. Mi is beöltöztünk, báloztunk, húshagyókedden gofrit sütöttünk. Számos nap kínált vidám perceket, hangulatos tavaszvárást.


A martonvásári Karyah Show-tánc Csoport tagjai nagy lelkesedéssel sajátítják el a tánc alapjait, fortélyait Orova Karola és Barbara koreográfiái szerint. Tudásukat hetente kísérhetjük figyelemmel a próbákon, a közös tánc lehetősége nagyon nagy élmény számunkra. Az ercsi művelődési házban megtartott gálaestjükön megcsodálhattuk meseszerű fátylaikat, látványos eszközeiket is.


További képek a galériában találhatók.
Szabadidő szervezők