^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Szeptemberi beszámoló

Egész napos program várt bennünket a Fővárosi Állat-és Növénykertben az ÉFOÉSZ szervezésében a Sérült Gyermekek Napján. Nagy sétát tettünk az érdekes állatok között, megleshettük a májusban született lustálkodó tigriskölyköket is.

 

 

„Hisszük, hogy sok jó ember eljön, jókat mulat, vásárol, eszik és iszik, ezután pedig, programjaink jó hírét viszik!”-mottóval várták vendégeiket Martonvásáron a Kukoricafesztivál szervezői. Kis csoporttal látogattunk el a rendezvényre, melyen nagyon elfáradtunk.

 

Kedves meghívót kaptunk a Gyúrói Református Egyházközség templomába, lelkészbeiktató ünnepi istentiszteletre. Beiktatták Nagytiszteletű Kádár Ferencet lelkipásztoruknak. A megható ünnepség után a fogadáson is szeretettel fogadták lakóinkat.

 

 

Egy szép vasárnapi délutánon a Tordasi Baptista Gyülekezetben megismerkedhettünk a Csernus családdal. Ők az Onézimusz Alapítvány hajóján végeztek keresztyén missziós munkát. Képes beszámolójukat nagy érdeklődéssel hallgattuk, megtudtuk, hogy hajójukon található a világ két legnagyobb úszó könyvesboltja. Árvaházakban, iskolákban, börtönökben, kórházakban, templomokban, imaházakban segítik a legjobban rászorulókat.

 

Lakóink ismét ingyenesen juthattak el színházba. Pesty-Nagy Kati rendező meghívására megtekinthették a „Légy jó mindhalálig!” című musicalt Tatabányán. Az útiköltséget a „Jövőt nekik is” Alapítvány állta.

 

Idén ősszel sétáink során nagyon sok makkot, gesztenyét, diót, különböző bogyókat, terméseket gyűjtöttünk. Ezekről és a vénasszonyok nyaráról szólt „Élő társasjáték” vetélkedőnk, melyen izgalommal mutatták be tudásukat lakóink.

 

 

 

A hónapot egy igen érdekes programmal zártuk. A Fajtakísérleti Állomás vezetője, Szokó Attila kukorica aratásra invitálta lakóinkat. Megismerkedhettünk többek között a kombájnosok és a mezőgazdaságban dolgozók munkájával, az ősszel betakarított terményekkel.