^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Júliusi beszámoló

Július hónapunk felhőtlen boldogsággal indult. Két lakónk Pajter Teréz és Péchy István sportolóinkat fogadtuk óriási szeretettel és büszkeséggel szívünkben, akik Athénból érkeztek haza  a Speciális Világjátékokról. Pom-pom-os táncunkkal és ajándékokkal nagy meglepetést sikerült okoznunk nekik.

 

   

 

 

Július 11-én letettük az intézményünk kemencéjének alapkövét, mely előtt meghallgattuk igazgató úr szavait, majd vidám versekkel köszöntötték lakóink a rég várt eseményt. „Hosszas méregetés” után jelképesen letettük az alaptéglánkat.

 

 

Július 16. martoni napok
Megtekintettük Kalamár Zuárd és Somogyi Boglárka festő művészek kiállítását, ami nagyon elgondolkoztató volt é s sokat beszélgettünk a képekről lakóinkkal.
Folyton Folt Kör kiállítását is nagy szeretettel néztük meg, ahol kedves kolléganőnk munkáit is megcsodálhattuk.
19:00 órai kezdettel megnéztükCsík Csaba – Arany Tamás: Óz a nagy varázsló című zenés mesejátékát a KOMISZ Integrált zenés Színház előadásában, Bartokos Tamás rendezésében. Az előadás keretében „ép” gyermekek és felnőttek játszottak értelmi fogyatékos emberekkel együtt a színpadon. Egy nagyon színvonalas, szívet melengető és fantasztikus előadást láthattunk.

 

 

E hónap 21-én Gördülő Tánccsoportot láttuk vendégül, akik egy próba keretében kápráztattak el bennünket csodás táncukkal, amiben mi is részt vehettünk. Köszönet érte.
„Egyik célunk, hogy jobban megismerjék az emberek ezt a "más" életet és lássák, hogy ugyanúgy, mint az egészséges emberek, a mozgáskorlátozottak is dolgoznak, gyereket nevelnek, szórakoznak, sportolnak, és bár nehezebben, de sokan megállják a helyüket az életben. Könnyebb lenne a sérültek élete, ha az emberek a másik ember helyzetét jobban átlátva, előítélet nélkül, netán kíváncsisággal fogadnák. Tánc és kerekes szék.” (www.gordulotanc.hu)

 

 

A hónap utolsó előtti napján „Ismerd meg környezeted” túrát tartottunk Tordason, ahol a levegőzésen és a sétán túl sok új információt szerezhettek.