^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Júniusi beszámoló

 

június 4 junius 4a

  

Június első napján integrált napot tartottunk, amely keretében a Szent László Kistérség óvodásait hívtuk meg. Egy vidám, játékos délelőttöt töltöttek intézményünkben, amelyen a gyermekek már kicsi korukban megismerkedhetnek a „más-sággal”, a fogyatékossággal élő emberekkel, intézményünk lakóival. A gyönyörű időhöz fergeteges hangulat és jókedv párosult.

 

 

 Június 1

 

Pünkösd vasárnap Pákozdra kirándultunk lakóinkkal a XXI. Nemzetközi sárkányeregető fesztiválra. A színes, néha vicces sárkányvariációk mellett a program is vonzó volt, a bátrak lovaskocsiról is gyönyörködhetett a sárkányok röptében. Egy kis túra után a dombtetőről megcsodálhattuk a Velencei-tó panorámáját is.

 

 

Pünkösd hétfőn nemezeltünk intézményünk udvarán. Szép, színes labdák készültek és a jó időnek köszönhetően hamar megszáradtak. Vidám labdázással zártuk az ünnepet.

 

tánc

 

18-án a tordasi kulturális fesztiválon Szivárvány zenekarunk és a Rezeda tánccsoportunk is fellépett. A tordasi otthon lakói egy éve vesznek részt néptánc szakkörön, ahol a lakók megismerkedhetnek a néptánc alaplépéseivel és fantasztikus koreográfiákat tanulhatnak.

Integrált kézműves napot tartottunk június 21-én a tordasi művelődési háznál táborozó általános iskolásoknak. Megismerkedtek a papírrózsa és a papírkosár elkészítésének rejtelmeivel, részt vehettek egy elsősegély nyújtási és drogprevenciós előadáson is.

 

ser

 

E hónap 26. napján „Játszottunk a tűzzel”. Dallal – tánccal egymásért rendezvényünkön sok neves színész vett részt, lakóinkkal karöltve sokat készültek a gálaestre. A szeretet lángja ölelte át a Stefánia Palota falait. Egy meghitt estét töltöttünk együtt a feltétlen és tiszta szeretet jegyében.

 

Június hónapunk is élményekben gazdag volt, sok nevetés és öröm ért minket.

 

Konkoly Annamária

Szabadidő szervező