^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Májusi beszámoló

Május a tavaszutó hava, a legszebb tavaszi hónap, ilyenkor minden virágba borul, és a csodás napsütés derűt hoz a mindennapokba.

Anyák napja, május egyik legnagyobb ünnepe, amikor a gyermekek megajándékozzák édesanyjukat hálájuk jeléül. E csodálatos megemlékezés alkalmából lakóinkkal képeslapokat készítettünk gondozóiknak és hozzátartozóiknak.

A legszebb tavaszi hónapban az édesanyák mellett a madarak és fák napját is megünnepeljük. Lakóinkkal a természet és a környezetvédelem fontosságáról beszélgettünk. Verseket és találós kérdéseket olvastunk a természetről és élőlényekről.

 

Májusi beszámoló 1 Májusi beszámoló

 

„Nagyobb boldogság adni, mint kapni”

Településünkön immár 5. alkalommal szervezték meg a helyi vallási gyülekezetek és az „Óvoda gyermekeinkért Alapítvány” a Bárka Zenei Fesztivált. Lakóink jókat nevettek Szent Péter tanulságos történetein. Nagyon jól éreztük magunkat, hiszen aktívan vehettünk részt mi is az előadáson. Az Awakening Dance Corporation táncszínház bemutatója mindannyiunkat elbűvölt.

 

Időutazás Májusi beszámoló

 

Intézményünkben második alkalommal került megrendezésre Időutazás elnevezésű programunk.

5 intézménnyel utaztunk vissza egészen Emese álmáig és a Vérszerződésig, természetesen korhű jelmezekbe öltözve. Mindegyik intézmény készült valamilyen kézműves foglalkozással. Az egész napi forgatagban lehetett lovagolni a Szent László Völgye Lovas Egyesület jóvoltából. Korhű jurtát állított nekünk és vendégeinknek Árpád Nemzetsége Egyesülettől Galántai Gábor és Galántai Rita. Egy fantasztikus napot éltünk át, mindenki nagyon sokat készült rá.

 

Május hónapunk is programokban gazdag és fantasztikus volt. Nagyon sokat sétáltunk a gyönyörű időben lakóinkkal. Sokat beszélgettünk és nevettünk.

 

Konkoly Annamária

szabadidő szervező