^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Áprilisi beszámoló

E hónap első napját régen évkezdő napként ünnepelték a rómaiak. Ma inkább a beugratások, tréfák napja, mikor mi is jókat nevettünk egymás rászedésén.

szinhaz

Szerencsénkre nem vicc volt Pesty-Nagy Kati rendező meghívása Kecskemétre, a Katona József Színházba, ahol „Kérek egy álmot” című mese-játékot tekinthettük meg, majd beszélgethettünk a színészekkel. Rövid városnéző sétán megcsodáltuk a főteret is. Erre az emlékezetes kirándulásra a „Jövőt nekik is” Alapítvány támogatásával ingyen juthattak el lakóink.

 

egeszsegnap

egeszesnap

EGESZSEGNAP

„Megelőzni könnyebb, mint gyógyítani!”Az egészség világnapján immár harmadszor rendeztük meg az Egészségnapot, melyet a prevenció jegyében tartunk. A sok érdekes program mellett megtekinthettük a veszprémi Petőfi Színház művészeit, Oberfrank Pál színházigazgató vezetésével. Lakóink néptánc bemutatóval, versekkel színesítették a rendezvényt.

KARIKATURA

Településünk művelődési házába sokszor ellátogatunk. Egy sétánk alkalmával „Karikatúra kiállítást” tekintettünk meg.

József Attila születésének napján, április 11-én 1964 óta rendezik meg a Magyar Költészet Napját. Ebből az alkalomból Tavaszváró irodalmi műsorral leptük meg az érdeklődőket.

„Tündérek márpedig léteznek” versmondó találkozót hirdetett társintézményünk Búcsúszentlászlón. Petőfi Sándor: Tündérországban című darabunkkal nagy sikert arattunk.

A szülők és nyugdíjasaink találkozóját is e szép tavaszi hónapban tartottuk. Kulturális műsorunkkal kedveskedtünk vendégeinknek.

orgona

A Biblia szerint Jézus, a Megváltó szeretetre és jóságra tanította az embereket. Ellenségei halálra ítélték. A keresztút s a feltámadás emlékét őrzi húsvét ünnepe. Inotay György intézményvezetőnk az idei ünnepünket felejthetetlenné tette csodálatos orgonajátékával.

A táncművészet világnapját és majálisunkat a hónap utolsó napján ünnepeltük. Az értelmileg akadályozott emberekért programsorozatot a „Jövőt Nekik is” és az „Együtt–Értük” Alapítványok támogatták. Lakóink vidáman szórakozhattak az integrált kézilabda kupán, a lovas programon, kézműves foglalkozásokon, kerekesszékes- és néptáncbemutatón, Buzás Viktor és Buzás-Racskó Rita hangulatos műsorán. A napot a fergeteges hangulatú Space Jam együttes zárta.

Pál Regina

szabadidő szervező