^Vissza a lap tetejére
logo

Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény

Márciusi beszámoló

Az idei farsangunk az időutazás jegyében zajlott le. Jártunk a kőkorszakban, az ókori Rómában, István király korában, a jövőben, majd visszatértünk a jelenbe, a Való világba. Csodálatos volt a lakóinkból és dolgozókból álló táncosok keringője, mellyel hivatalosan is megnyitották az esti mulatságot, a farsangi bált, melyen mindenki vidáman rophatta táncát.

 

farsang

 

farsang

 

farsang

 

farsang

 

farsang

 

Már a 15. kézműves és kreatív kiállítást és vásárt szervezték meg Budapesten a Petőfi Sportcsarnokban, melyre kisebb csoporttal látogattunk el. Rengeteg szép dolgot láttunk, sok ügyes ötlettel tértünk haza, melyeket kézműves foglalkozásainkon felhasználunk.

Hamvazószerda a farsang utolsó napja , ekkor veszi kezdetét a húsvét előtti negyven napos böjt. A böjt előtti napon, húshagyókedden mindent igyekeztek megenni, ami a kamrában maradt, egyes vidékeken palacsintával ünnepelnek. Így tettünk mi is e napon, gofrit sütöttünk, s jókat falatoztunk.

 

marcius15

 

Nemzeti ünnepünkön megkoszorúztuk Petőfi Sándor szobrát, a művelődési házban megrendezett ünnepségen megemlékeztünk a márciusi ifjakról, a győztes pesti forradalomról.

Lakóinknak lehetőségük van a szabad vallásgyakorlásra, vasárnaponként istentiszteletre, misére járunk. Keddenként a hittan foglalkozáson Süller Zsolt, Balog Eszter evangélikus lelkész a vendégünk, akiknek köszönet, dicséret és a hála a kedves történeteikért, imáikért. A baptista egyházat Bokros László képviseli. Egyházi kórusának énekét, harangjátékát, Bokros Annának fuvolaszólóját csodálatos figyelemmel kísérjük minden alkalommal. Lakóink nagy szeretettel várják őket minden héten, hiszen példaképként állnak előttünk szavaikkal, cselekedeteikkel.

 

Pál Regina

szabadidő szervező